Du är här:Start > Youth
Går du i 8:an eller 9:an? Då kanske konfa är något för dig! Vi drar igång den 11 september klockan 17.00. För vår planering behöver du anmäla dig och det kan du göra via https://formogr.am/jmhbUNfAGg. Sista anmälningsdag är den 23 augusti och för att vi ska kunna starta kursen krävs att gruppen uppgår till minst 5 deltagare.

Vad är konfa?

Konfirmation är en grundkurs i kristen tro och tanken med vår konfirmation är att du ska få upptäcka vad den kristna tron handlar om. Du kommer få lära dig mer om bibeln och kyrkan men också få möjlighet att diskutera frågor som kärlek och relationer. I den tidiga kyrkan hade man liknande undervisning inför dopet men i takt med att man började döpa spädbarn flyttade man istället fram denna undervisning så den kom i efterhand. Ordet konfirmation betyder befästa/stärka och många kyrkor har konfirmationen just för att befästa det dop man gjort som spädbarn. Eftersom Pingstkyrkan i Norrköping har en baptistisk dopsyn och inte praktiserar spädbarnsdop så innebär konfirmation att vi istället vill ge dig en möjlighet att bli stärkt och befäst i din tro.

Upplägg: Onsdagar 17-19.00
Även om träffarna ibland kommer skilja sig åt så kommer de se ut ungefär på följande vis. Vi startar kvällen med mellanmål, gemenskap och samtal om veckan som gått. Därefter har vi någon gemensam aktivitet eller lek följt av ett undervisningspass. Undervisningen avslutas med samtal, frågor och diskussion kring det vi hört och därefter avslutas kvällen med en andakt.

För att ungdomarna ska få en så bred bild av den kristna tron som möjligt kommer vi utöver konfaträffarna ha utvalda söndagar då vi går tillsammans på söndagsgudstjänsten, det ger tillfälle att erfara det vi har undervisat.

Kostnad: Kostnaden för året är 500kr vilket inkluderar fika, material och aktiviteter. Om du vill följa med på konfaläger tillkommer den kostnaden.

Konfaläger:

Tanken är att vi ansluter till ett större konfaläger som varje år anordnas på Östgötagården vid Liljeholmens folkhögskola. Det är ett gemensamt konfaläger tillsammans med ett stort antal församlingar i Östergötland kring Valborg och kostnaden för detta läger ligger på cirka 800kr.

Har du några frågor eller funderingar, eller om kostnaden skulle vara ett problem, ta kontakt med Fredrik
fredrik@norrkopingpingst.se