Du är här:Start > Om oss

Kyrkan är männniskorna

Pingstkyrkan är en mötesplats för alla människor som vill! Kyrkan är inte någon byggnad utan består av alla de människor som möts på Drottninggatan 1.

Kyrkan är till för människor som funderar över sitt liv och söker svar på sina livsfrågor, men det är också en mötesplats för människor i livets alla olika skiften. Alla gudstjänster i Pingstkyrkan är offentliga så hit är du välkommen!

Det finns lite olika sätt att beskriva vad en kyrka är för något. Utgångspunkten är att man är en grupp människor som tror på Jesus och tillsammans vill lära känna Gud bättre. Gruppen kan vara 10 eller 1000 personer, det spelar ingen roll.
Som församling (ett annat ord för kyrka) möts kristna på olika sätt för att hjälpa varandra att leva ett vardagsliv med Jesus. Det gör vi för att:
... vi gemensamt vill växa som människor
... berätta om Jesus för andra
... finnas till och hjälpa andra
... tillbe och tacka Gud för allt det han är och har gjort för oss människor.

Du kan bli medlem i vår församling genom att bli döpt som en följd av din egen tro på Jesus. Detta är en process för oss alla. Prata med en av våra pastorer om du vill veta mer.

Precis som Jesus, vill församlingen uttrycka omsorg om varje människa och utmana till att leva ett kärleksfullt och generöst liv. Det är vår inriktning. Ibland fungerar det utmärkt, ibland mindre bra. Gud är full av nåd och förlåtelse mot oss människor och vill hjälpa oss att hela tiden hålla fast vid denna riktning.


Logga in

Här kan du logga in med e-post och lösenord...