Du är här:Start > Internationellt > Platser


Familjen Log i Asien & Oceanien

MAF (Mission Aviation Fellowship) arbetar för att hjälpa utsatta personer och samhällen världen över. För att nå de mest avlägsna och isolerade platserna använder sig MAF av små flygplan som är både kostnadseffektiva och tidsbesparande.

Se en film om MAF genom att trycka på nedanstående bild.

MAF har fokus på fyra kärnområden: katastrofhjälp, ambulansflyg, läkarflygningar och medicintransporter. Var tredje minut startar eller landarett MAF-plan någonstans i världen. Dessa flygningar möjliggör ett ytterst viktigt arbete som servar många utvecklings-, missions- och hjälporganisationer, lokala församlingar och andra nationella grupper. Medicinsk vård, lämplig mat, rent vatten och ett livsförvandlande budskap i praktisk handling, når ut till oräkneliga tusenden av män, kvinnor och barn.Tack vare MAF kan evangeliska förkunnare och bibelöversättare nå de onådda folken som lever långt från civilisationen.

Familjen Log vid ett av MAF flygplan

Pingstförsamlingen i Norrköping är med och underhåller Thobias och Frida Log ekonomisk vilka ingår i MAF:s medarbetarteam i Cairns, Australien sedan augusti 2017.

– En längtan efter att få göra något mer har alltid funnits i våra hjärtan, säger Thobias och Frida.

För Thobias som har sina rötter i Tanzania kändes det helt rätt att få göra något mer med den kunskap han besitter som flygingenjör. Fridas familj har varit fosterhemsfamilj under större delen av hennes uppväxt.

– För min del är drivkraften att finnas med i ett sammanhang där vi hjälper andra, det ger mening och motivation nu när vår vardag här börjar fungera, fortsätter Frida.

Kontoret som Thobias jobbar på är en strategiskt mycket viktig punkt för MAF i Asien & Oceanien, och har stor betydelse för hela MAF:s verksamhet där. MAF Australien är i framkant och betjänar flygverksamheten i bland annat länder som Australien (Arnhem Land), Papua Nya Guinea, Östtimor, och Bangladesh.


Thobias genomför och kontrollerar underhåll på MAF flygplan

Thobias tjänst som Maintenance Controller innebär att han har ett övergripande ansvar för underhållet av flygplansflottan i delar av regionen. En del av det som ingår i hans uppdrag är att övervaka flygplanen som användes i flygträningsskolan i Mareeba. Här tränas MAF:snya piloter för att vidare kunna utföra uppdrag världen över. Thobias har frånoch med april 2018 gått in i en ny roll, Continuing Airworthiness Manager(CAM), som teknisk huvudansvarig för en del av flygplanen i Arnhem Land. Tjänsten innebär bland annat att han är piloternas första kontakt och är ansvarig inför luftfartsmyndigheten för att flygplanen är luftvärdiga och säkra.


Frida,Elton, Novalie och Amilia på tur i Cairns

Fridas roll handlar primärt om att livet i det nya landet fungerar för hela familjen. Till exempel att få barnen till och från skolan, tvätta, laga mat, handla, städa, odla nya bekantskaper m.m. Hon studerar även på distans och kommer eventuellt bistå MAF med sitt administrativa kunnande framöver.

Familjen är efterlängtad då uppdraget är prioriterat och viktigt för att logistiken kring bestämmelser, underhåll och arbetsflöden ska fungera och löpa på som planerat.

Följ gärna familjens blogg genom att trycka på bilden nedan.

Följ även MAF Sweden arbete via denna länk

Logga in

Här kan du logga in med e-post och lösenord...


  • Israel och hela världens framtid

    Köp denna bok i Renströmmen Bok & Musik.

  • Lita på att det ljusnar

    Köp denna bok i Renströmmen Bok & Musik

  • Resan som fortsatte

    Köp denna bok i Renströmmen Bok & Musik.